top of page
Kouluterveydenhuolto

 

Terveydenhoitaja ja lääkäri vastaavat kouluterveyden-huollosta. He ovat paikallisen sosiaali- ja terveystoimen työntekijöitä. Kouluterveydenhuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää toimintaa. Se ei sisällä varsinaista sairaanhoitoa ensiapua lukuun ottamatta. Ensiaputilanteessa huoltajalla on vastuu oppilaan saattamisesta jatkohoitoon.

Terveydenhoitajan ja lääkärin suorittamia terveystarkastuksia tehdään määrätyin väliajoin ja yksilöllisen tarpeen pohjalta. Tarvittaessa oppilas ohjataan lääkärin tai muiden erityisasiantuntijoiden tutkimuksiin ja hoitoon. Huoltajalla on aina päävastuu lapsen ja nuoren hyvinvoinnista.

Terveydenhoitaja toimii lapsen ja nuoren tukemiseksi tiiviissä yhteydessä koulun muun henkilökunnan, oppilashuolto-henkilöstön sekä kodin kanssa. Vanhemmat ja oppilaat voivat aina halutessaan kääntyä koulun terveydenhoitajan tai lääkärin puoleen kaikissa oppilaan terveyteen, kasvatukseen tai koulunkäyntiin liittyvissä asioissa.

Terveydenhoitaja  Sari Tammikari +358504655006, on tavattavissa koululla maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin.
Ajanvaraukset koululääkärille tehdään terveydenhoitajan kautta. 

Hammashoito Ymmerstan koulun oppilaille järjestetään Samarian hammashoitolassa. Tarkastuksiin  kutsutaan 8-vuotiaat, ja jokaiselle määritellään yksilöllinen tarkastusväli. Tervehampaiset kutsutaan seuraavan kerran vasta 11-vuotiaana. Tarpeen mukaan huoltajat voivat itse varata hammaslääkärinaikoja.

Lisää tietoa kouluterveydenhuollosta tiedotteesta.  (1.9.2020)

 

Sari Tammikari, +358 50 4655006, sari.tammikari@luvn.fi
 

bottom of page